SOSU-klar – op på cyklen! 

Engvang – Den Grønne Skole har sagt ja til at stå for et cykelkursus for voksne. Hvorfor nu det??  Jo, det er sådan noget der sker, når gode tanker og ideer mødes. 

Tirsdag før efterårsferien havde vi besøg af Arne Dyrholm Andersen, der er kulturformidler i Holbæk Kommune. Han er med i Holbæk Kommunes SOSU-klar-forløb, der har til formål at understøtte rekrutteringen på ældre- og socialområdet, hvor der – som alle nok ved – er akut mangel på varme hænder.  

Der cykles og grines

Et problem for flere af kursisterne er dog, at de af forskellige årsager ikke kan cykle – og det kan være en stopklods for deres jobmuligheder blandt andet inden for hjemmeplejen.  

Gennem Ann-Katrine Holm, der er SKP – konsulent og meget engageret i Grønneparken, havde Arne hørt, at vi på Engvang – Den Grønne Skole gerne involverer os i lokale og sociale tiltag – og at vi er vilde med cykler.  

Sammen med vores pædagog Kalle, der har erfaring fra projekter med cykelkurser for voksne i København, tog ideerne og planen for et samarbejde hurtigt fart.  

Den praktiske opgave i at afholde kurserne kunne vi sagtens se flere af skolens ældste elever engageret i, og mulighederne for at integrere deltagelsen i konkret frivilligt arbejde med både samfundsfag, dansk og matematik, syntes lige for og oplagte.  

For at trykprøve vores ideer, blev to af skolens 10.klasses elever, Yasmin og Younis, taget med i samtalen og i opstarten, og herfra kom der en sikkert og tydeligt:  Ja- fed idé, lad os komme i gang!